سیاسیبین الملل

نتانیاهو نمی‌تواند با ترامپ درباره مذاکرات تهران-واشنگتن مخالفت کند

رسانه آمریکایی نوشته نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که به دلیل موقعیت دشوار خود با بازگشت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به کاخ سفید قادر به مخالفت علنی با او درباره مذاکرات تهران-واشنگتن نیست، فعلا با امید به شکست این مذاکرات، پیشبرد کارزار دیرینه خود علیه برنامه هسته‌ای ایران را متوقف کرده است.

به گزارش توانانیوز، زمانی که آمریکا و ایران یک دهه پیش مذاکرات هسته‌ای را آغاز کردند که در سال ۲۰۱۵ به توافق هسته‌ای میان ایران، آمریکا و دیگر قدرت‌های جهانی منجر شد، «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به شدت با توافق در حال شکل‌گیری مخالفت کرد و در معتبرترین مجامع جهانی، از جمله در یک سخنرانی آتشین در کنگره به انتقاد از این گفت‌وگوها پرداخت.

با این حال، اکنون که تهران و واشنگتن در آستانه آغاز دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم خود برای بحث درباره یک توافق جدید درباره برنامه هسته‌ای قرار دارند، نتانیاهو سکوت کرده است.

موقعیت دشوار نتانیاهو با بازگشت ترامپ به کاخ سفید

خبرگزاری آسوشیتدپرس با این مقدمه درباره سابقه طولانی کارشکنی‌های نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در رویکرد دیپلماتیک ایران و آمریکا برای رسیدگی به موضوع برنامه هسته‌ای ایران نوشت: نتانیاهو ایران دارای سلاح هسته‌ای را تهدیدی وجودی برای اسرائیل می‌داند و نسبت به هر توافق جدیدی بین آمریکا و این دشمن دیرینه آن هشدار می‌دهد که ممکن است مطابق استانداردهای او نباشد. با این حال، او با وجود «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا در کاخ سفید، خود را در موقعیتی دشوار می‌یابد.

نتانیاهو تمایلی به انتقاد علنی از رئیس‌جمهوری ندارد که حمایت گسترده‌ای از رژیم صهیونیستی نشان داده، او را بزرگ‌ترین دوست این رژیم می‌داند و واکنش چندان خوبی به انتقاد ندارد.

«یوئل گوزانسکی»، کارشناس ایران در موسسه مطالعات امنیت که اندیشکده‌ای در تل‌آویو است، در این باره می‌گوید: او نمی‌تواند کاری علیه ترامپ انجام دهد؛ فلج شده است.

با وجود هشدار مقام‌های نظامی ایران به دفاع مقتدرانه از برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران، آسوشیتدپرس نوشت: با توجه به تحولات راهبردی منطقه طی ۱۸ ماه گذشته، کارشناسان می‌گویند اسرائیل اکنون فرصتی برای یک حمله موثر به تاسیسات هسته‌ای ایران دارد که ممکن است با واکنش‌های کمتری در منطقه همراه باشد. با این حال، نتانیاهو نتوانسته ترامپ را ترغیب به در اولویت قرار دادن حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران کند، اقدامی که احتمالا برای موفقیت به حمایت نظامی آمریکا نیاز دارد. در موقعیتی که آمریکا در حال مذاکره با ایران است، اسرائیل مشروعیت کمی برای پیگیری گزینه نظامی به تنهایی دارد.

«ایتان گیلبوا»، کارشناس روابط آمریکا و رژیم صهیونیستی در دانشگاه بار-ایلان در نزدیکی تل‌آویو گفت: نتانیاهو در دام افتاده است. او امیدوار بود که موضع اسرائیل نسبت به ایران در دولت ترامپ بهبود یابد، اما در عمل، عکس آن اتفاق افتاده است.

امید نتانیاهو به همسویی با ترامپ درباره ایران بود

در ادامه این مطلب آمده است: نتانیاهو و حامیان ملی‌گرایش امیدوار بودند که بازگشت ترامپ به کاخ سفید به دلیل سابقه حمایت او از اسرائیل، به نفع آن‌ها باشد. آن‌ها گمان می‌کردند آمریکا تحت ریاست‌جمهوری ترامپ، ممکن است از حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران حمایت کند.

اما رویکرد ترامپ نسبت به ایران، همچنین در سایر موضوعات مانند تعرفه‌ها نشان داده که این رابطه پیچیده‌تر است و منافع ترامپ کاملا با نتانیاهو همسو نیست.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا