اقتصادی

چرا آمریکا بیشتر از ایران به مذاکره و توافق نیاز دارد؟

رئیس اندیشکده حکمرانی هوشمند گفت: آمریکا به دلیل شرایط اقتصادی از جمله تضعیف دلار در برابر طلا، روند جهانی کاهش وابستگی به دلار، بازیابی روبل روسیه، سیاست‌های چین برای حفظ ارزش یوآن و کاهش وابستگی به اوراق قرضه آمریکا بیش از ایران به توافق نیاز دارد.

به گزارش توانانیوز ، سیدطه‌حسین مدنی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با بیان اینکه مذاکرات ایران و آمریکا تاکنون به طور غیرمستقیم انجام و دو کشور بر ادامه این گفت و گوها تأکید کرده‌اند؛ گفت: جدا از چانه‌زنی‌های دو طرف درباره موضوعات فنی، نکته‌ای که اهمیت دارد این است که متوجه نیاز بیشتر آمریکا به توافق با ایران باشیم.

نگرانی آمریکا از تضعیف دلار

مدنی درباره دلایل نیاز بیشتر آمریکا به توافق با ایران، افزود: بررسی وضعیت اقتصادی آمریکا و در نظر گرفتن شاخص‌های چون اوضاع دلار در برابر طلا، دلار در برابر روبل و یوآن، اوضاع منطقه و رویکرد گروه نوظهور بریکس، به خوبی می‌تواند ما را به این درک برساند. فهم درست از این وضعیت تأثیر زیادی بر قدرت چانه‌زنی تیم مذاکره کننده خواهد داشت.

رئیس اندیشکده حکمرانی هوشمند درباره شاخص‌های تضعیف دلار در برابر طلا، گفت: خرید بسیار زیاد طلا توسط کشورهای مختلف از جمله چین به خوبی این وضعیت را نمایان می‌کند. چین ضمن اینکه طی پنج سال اخیر تلاش کرده نرخ یوآن در برابر دلار را ثابت نگه دارد؛ با در پیش گرفتن راهبرد کاهش وابستگی به اوراق قرضه آمریکا، طی دو سال گذشته حدود 700 تن طلا وارد و سهم طلا در ذخایر خود را به هشت درصد افزایش داده است. این اقدامات در تشدید کاهش ارزش دلار موثر است.

نمودار پنج ساله نسبت یوآن به دلار

مدنی ادامه داد: تنش‌ در مناطق مختلف جهان و عدم اطمینان اقتصادی نیز در تضعیف دلار در برابر طلا اثرگذار بوده است. طلا در تنش‌های مختلف یک دارایی امن محسوب می‌شود و در برخوردهای تجاری چین و آمریکا و بحران‌های خاورمیانه همه چیز به سود این فلز گرانبها و در تضاد با دلار بوده است. به‌طور مثال، همزمان با تشدید تنش‌ها و اعلام تعرفه‌های جدید از سوی ترامپ، قیمت اونس طلا به رکورد تاریخی حدود 3350 دلار رسید.

رئیس اندیشکده حکمرانی هوشمند به تضعیف دلار در برابر طلا به دلیل انتظار برای کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو آمریکا هم اشاره کرد و گفت: «یورونیوز» اخیراً در گزارشی پیش‌بینی کرد که کاهش نرخ بهره از سوی فدرال رزرو آمریکا، طلا را برای سرمایه‌گذاران جذاب‌تر کرده است. چون با کاهش نرخ بهره، نگهداری دارایی‌های بدون سود مثل طلا، صرفه اقتصادی بیشتری پیدا می‌کند. تحلیلگران این عامل را یکی از دلایل افزایش تقاضا برای طلا می‌دانند.

رکورد خرید طلا توسط برخی کشورها شکسته شده است

مدنی محدودیت در عرضه و افزایش تقاضا برای طلای فیزیکی را عامل چهارم تضعیف دلار در برابر طلا دانست و گفت: افزایش انتظارات تورمی و افزایش تمایل در جهان برای کنار گذاشتن دلار به عنوان ارز مرجع هم در افزایش تقاضا برای طلا و تضعیف دلار موثر بوده است. از شاخصه‌های این وضعیت می‌توان به رکوردهای خرید طلا توسط چین، هند، روسیه و ترکیه برای حفاظت از اقتصاد خود در برابر نوسانات دلار اشاره کرد. مجموع این شرایط را می‌توان عامل افزایش 66.33 درصدی قیمت طلا از اواخر فوریه 2024 تاکنون دانست.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا