تحلیل و بررسی بیانیه ۱۸۰ استاد دانشگاه درباره مذاکره

در میزگردی با حضور دو تن از اساتید دانشگاههای تهران و تربیت مدرس دیدگاههای نگارندگان بیانیه ۱۸۰ استاد دانشگاه درباره مذاکره تحلیل و بررسی شد.
توانا نیوز، گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، فاطمه کریمی: پس از انتشار نامه موسوم به “180 اقتصاددان و استاد دانشگاه” به رئیس جمهور، که به بیانیه “درخواست برای تغییر پارادایم” معروف شد و در بین امضاکنندگان آن اسامی مسئولان و نظریهپردازان اقتصادی دولتهای قبل به خصوص دولت دوازدهم و سیزدهم به چشم میخورد، واکنشهای مختلفی از سوی شخصیتها و تحلیلگران سیاسی کشور به ویژه اساتید دانشگاه به موضوعات مطرح شده در این بیانیه مشاهده شد.
در این بیانیه که تنها چند روز پس از آتش بس تحمیلی ایران به رژیم صهیونیستی در جنگ 12 روز منتشر شده بود، موضوعاتی چون مذاکره با آمریکا و اروپا، رهاکردن فعالان سیاسی از زندان، تنظیم سیاستهای پولی، ارزی، تجاری و مالی و به طور کلی درخواست برای تغییر پارادایم مدیریتی کشور، مطرح و جامعه ایران را جامعهای را در آستانه فروپاشی معرفی میکند، که باید با مذاکره با دولتهای غربی و آمریکا شرایط جدیدی را برای خود رقم زند.
همان زمان شخصیتهای مختلفی نظیر مصطفی هاشمیطبا و عباس سلیمینمین در نوشتارهایی با اشاره به برخی موارد مطرح شده، انتشار این بیانیه را در آن روزها حاکی از عدم توجه به شرایط موجود کشور و رویکرد دشمن دانستند.
البته جمعی از اساتید، دانشگاهیان و دانشجویان نیز در بیانیههای مختلفی نظیر نامه 10 هزار استاد دانشگاه با تأکید بر «راهبرد مقاومت»، خواستار تقویت قدرت بازدارندگی، مقاومسازی اقتصاد و بازسازی فکری نسل جوان برای صیانت از پیروزیهای ملی و استحکام درونی قدرت کشور شدند و 8 پیشنهاد را در این رابطه مطرح کردند.
در میزگردی با حضور دو تن از اساتید دانشگاههای تهران و تربیت مدرس در حوزه جامعهشناسی و علوم سیاسی موارد مطرح شده در این بیانیه را از نظر جامعهشناسی سیاسی بررسی کردیم.
غلامرضا جمشیدیها، عضو هیئت علمی دانشکده علوماجتماعی دانشگاه تهران و از نویسندگان کتاب در حوزههای مختلف علمی و جامعهشناسی و جلیل دارا، عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس و دکتری علومسیاسی این دانشگاه که در حوزه اقتصاد و جامعهشناسی دارای مقالات و آثار پژوهشی متعددی است با حضور در خبرگزاری تسنیم به بررسی دلایل و موارد مطرح شده در این بیانیه پرداختند.