
توانا نیوز ، مجمع عمومی پتروشیمی مارون با حضور بیش از ۸۴ درصد سهامداران این شرکت و نمایندگان قانونی آنها به جهت اصلاح اساسنامه و افزایش سرمایه برگزار شد. بر همین اساس و با تاکید بر رای سهامداران، افزایش سرمایه پتروشیمی مارون طی دو مرحله از ۸۰۰ میلیارد تومان به ۵,۲ همت از محل سود انباشته مصوب شد. میزان افزایش سرمایه در نوبت اول ۱,۵ همت بوده که سرمایه مارون به ۲,۳ همت خواهد رسید.
مارون 68 همت سود بین سهامداران تقسیم کرد
به گزارش پترو رویداد، مجمع عمومی و فوقالعاده شرکت پتروشیمی مارون در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد. این رویداد، حضوری پرشور و تصویری، فرصتی ارزشمند برای بررسی وضعیت شرکت، تصمیمگیریهای استراتژیک و آیندهنگری در صنعت پتروشیمی فراهم آورد.
این برنامه با حضور اکثریت سهامداران و نمایندگان قانونی آنها برگزار شد. در این نشست، مدیران شرکت به تبیین عملکرد سالهای اخیر و تشریح برنامههای آینده پرداختند.
دکتر امین امرایی مدیرعامل این شرکت اعلام کرد که حتی در جنگ ۱۲روزه، توانسته بیش از ۸۰ درصد ظرفیت اسمی خود را فعال نگه دارد.
این شرکت از سال ۱۴۰۱ مسیر تولید را از تمرکز بر حجم بهسوی تولید محصولات با ارزش افزوده بالا تغییر داده؛ رویکردی که رقبا نیز در پیش گرفتهاند. به جز سال ۱۴۰۲ که بهخاطر تعمیرات اساسی حاشیه سود کاهش یافت، در سایر سالها سودآوری شرکت در سطح مطلوبی قرار داشته است.
چالشهایی نظیر محدودیت بازار محصولات بالادستی، تحریمهای بینالمللی، فرسودگی تجهیزات، بحران انرژی و نوسانات نرخ ارز، از مهمترین موانع توسعه مارون عنوان شد. همچنین، افزایش نرخ تسعیر ارز تنها در یک مورد، هزینهای معادل ۲.۲ همت به شرکت تحمیل کرده است.
در پایان مجمع پتروشیمی مارون و با تاکید بر رای سهامداران مارون معادل ۶۸ همت سود تقسیم شد و به ازای هر سهم ۸۳۷۵ ریال تعلق گرفت.
۶۰ همت به ازای هر سهم ۷۵۰ تومان سود تقسیم کرده بود و این مجتمع در ایام جنگ 12 روزه فعالیت کم نشده و بیش از 85درصد در مدار تولید بوده است.
توانا نیوز ، وی با بیان اینکه سیاست های مارون شکلی استراتژیک به خود گرفته است، ادامه داد: سرمایه گذاری در بخش توسعه در اولویت قرار گرفت.
مسیری که شرکت مارون طی سالهای اخیر تا رسیدن به چشمانداز آینده طی کرده است به شرح ذیل است به طوری که عملکرد روند سودآوری را بین سالهای ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۴ شمسی نشان میدهد و مسیر حرکتی را در چهار فاز اصلی تقسیم میکند.
سه محور اصلی برای استراتژیهای کلان مارون ترسیم شده است:
الف) افزایش پایداری اکوسیستم
پایداری خوراک و یوتیلیتی: ایجاد ثبات در تأمین منابع اولیه برای اطمینان از تولید پایدار.
توسعه مقاصد صادراتی: نفوذ به بازارهای جدید و گسترش حوزه صادرات به عنوان موتور رشد.
توسعه ساخت و تامین از داخل: خودکفایی و توجه به تامین نیازمندیها از منابع داخلی برای کاهش وابستگی.
ب) بهرهوری تولید و عملیات
مدیریت بهینه و توسعه داراییهای فیزیکی: بهبود نگهداری، ارتقاء تا بهرهبرداری حداکثری از تجهیزات موجود.
مدیریت بهینه آب و انرژی: تاکید بر صرفهجویی منابع حیاتی و کاهش هزینههای تولید.
سازگاری در اقلیم و محیط زیست: رعایت الزامات محیط زیستی و توسعه پایدار.
کاهش ضایعات: ارتقاء بهرهوری کلی و کاهش منابع هدر رفته.
ج) ارتقاء سطح کارآمدی عملیات
توسعه زنجیره تامین: بهبود فرآیند تأمین و لجستیک برای افزایش انعطاف عملیاتی.
پایداری کیفیت: تضمین کیفیت محصولات و خدمات برای حفظ و افزایش اعتماد بازار.
تحویل به موقع: توجه ویژه به زمانبندی تحویل کالا به مشتریان برای ارتقاء رضایتمندی.