عمومی

در بستر رودخانه پروژه اجرا نشود!

به گزارش توانانیوز، نشست هماهنگی اجرای حدنگاری دریایی با حضور حسن بابایی، رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، امیر فخری، معاون وزیر و رئیس سازمان جغرافیایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، جاودانه رئیس سازمان نقشه برداری کشور، میررجبی معاون حفاظت سازمان منابع طبیعی و جمعی از کارشناسان این حوزه با موضوع بحث و تبادل نظر درمورد چگونگی ایجاد، توسعه و پیاده سازی کاداستر دریایی ایران با رویکرد الگوبرداری از نظام‌های ثبتی کشورهای پیشرو و ارائه راهکارها و زیرساخت‌های مورد نیاز آن برگزار شد.

غفلتی به طول چهار دهه!

حسن بابایی در این نشست گفت: در بحث اقتصاد دریا یک غفلت چهار دهه‌ای درمورد اهمیت دریا و نقش آن وجود داشته است، در چند سال اخیر مسائل مختلفی مطرح شده است بدین صورت که برخی از کشورها در حریم کشور ما به بهره‌برداری پرداخته‌اند و ما به لحاظ قضایی و قانونی غفلت کرده و آنچنان که باید در بحث دریاها ورود نکرده‌ایم. وی ادامه داد: علاوه بر بحث پهنه‌بندی دریا و حدنگاری آن برخی از مسائل هم به صورت غیر مستقیم شامل سرمایه‌گذاری و ثبت شرکت‌ها مطرح است و حضور شرکت‌های دانش‌بنیان به سازمان ثبت مربوط است. باید بپذیریم که دریا، رودخانه و کوه و جنگل، میراث بشریت است و هیچکس حق دخل و تصرف در آن‌ها را ندارد.

توسعه تجاری = حقوق مالکیت فکری

سیامک اسلامی، سرپرست مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: هرجا بحث توسعه تجاری مطرح باشد بحث حقوق مالکیت فکری صاحبان فناوری نیز درمیان است. دربحث توسعه فعالیت‌های اقتصادی، تجاری و پشتوانه‌های آموزشی که صحبت از بنگاه‌های فکری می‌شود. عملاً در بحث اختراعات آمادگی لازم را داریم که در زمینه اختراعات دریا پایه کمک کنیم و اگر منطقه اقتصادی و کسب‌وکاری جدید می‌خواهد شکل بگیرد حمایت کنیم و شرکت‌های دانش‌ بنیان را به این حوزه سوق دهیم. وی ادامه داد: ما آمادگی داریم تا پروژه‌های مشترک در حوزه برندسازی محصولات دریایی داشته باشیم چرا که هرجا تجارت باشد بحث تجاری سازی آن مطرح است.

اسلامی در نهایت تأکید کرد که نباید اجازه داد در بستر رودخانه یا هر منبع طبیعی دیگر پروژه‌ای راه اندازی شود زیرا مانع توسعه آن ناحیه خواهد شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا