اجتماعیحقوقی و قضاییعلم و فناوریعمومیفرهنگی و هنریمذهبی
موضوعات داغ

هشدار درباره کلاهبرداری با ترفند همسریابی/ جایزه / افزایش یارانه / برنامه آموزشی شاد و … بهانه‌ای برای سرقت هویت و پول مخاطب

استفاده روز افزون از تکنولوژی رایانه ای سبب شکل گیری جرائم متعددی در این بستر شده است به همین دلیل قانونگذار نسبت به تصویب قانون جرائم رایانه ای اقدام نموده است.

قانون جرائم رایانه ای در سال 1388 به تصویب رسید البته قبل از این قانون قانون تجارت الکترونیکی در خصوص جرائم الکترونیکی تصویب شده بود. از جمله جرائمی که در بستر رایانه و اینترنت گستردگی وشمول فراوانی دارد جرم کلاهبرداری رایانه ای می باشد، جرم کلاهبرداری رایانه ای با جرم کلاهبرداری سنتی که در قانون تشدید مرتکبین ارتشا و اختلاس و کلاهبرداری تعریف شده و برای آن توسط قانونگذار مجازات تعیین شده است، متفاوت می باشد.

به گزارش توانانیوز ، در کلاهبرداری سنتی با انسانی رو به رو هستیم که با استفاده ازصحنه سازی متقلبانه توسط کلاهبردار فریب خورده و اموال خودش را در اختیار کلاهبردار قرار می دهد، در حالی که در کلاهبرداری رایانه ای این انسان نیست که فریب می خورد بلکه اخلال ،محو، ورود ،تغییر و توقف در سیستم رایانه ای توسط کلاهبردار است که سبب می شود کلاهبردار به مال یا امتیازی دست یابد.

طی گزارشات و همچنین رصد فضای مجازی، مجرمانی مشاهده می‌شوند که با ‏دایر کردن کانال هایی تحت عناوین همسریابی و جایزه و افزایش یارانه و برنامه آموزشی شاد و … اقدام به کلاهبرداری از شهروندان می‌کنند. ‏

برخی کلاهبرداران با جعل هویت مسئولان آموزش و پرورش، پیام‌هایی به کاربران پیام‌رسان شاد ارسال می‌کنند.

این افراد به دنبال دریافت شماره تماس و کد‌های ارسال‌شده به تلفن همراه کاربران هستند تا با استفاده از آن، حساب‌های کاربری را هک کرده و از اطلاعات شخصی افراد سوءاستفاده کنند.

در موارد دیگر کلاهبرداران با تبلیغات دروغین و با سوءاستفاده از تصاویر جعلی بانوان و اغفال قربانیان و جلب اطمینان مخاطب در زمینه صیغه‌یابی یا نظر سنجی ها و برنامه های جذاب، از قربانیان درخواست وجه می‌کنند و متاسفانه افراد پس از واریز مبالغ هنگفت دیگر پاسخی دریافت نکرده و طعمه کلاهبرداران می‌شوند.

از سوی دیگر این کلاهبرداران، با اجاره حساب‌های بانکی از افراد نیازمند به بهانه‌های مختلف و همچنین با خریدن مدارک هویتی افراد معتاد و بی‌خانمان و تهیه سیم کارت و حساب بانکی به‌نام آنها، اعمال مجرمانه خود را با انتقال وجوه حاصل از کلاهبرداری به چندین حساب اجاره‌ای تکمیل می‌کنند.

متاسفانه افراد قربانی طی چندین مرحله پول واریز کرده و این مبالغ بعضا به بالای ۵۰۰ میلیون تومان نیز می‌رسد؛ همچنین این مبالغ به دلیل جابجایی‌های پی‌در‌پی و تراکنش‌های زیادی که بر این مال کثیف صورت می‌گیرد، به راحتی قابل پیگیری نمی‌باشند.

لازم است به هموطنان توصیه نمایم: به هیچ وجه کارت‌های عابر بانک، سیم‌کارت‌های تلفن همراه و همچنین ‏مدارک هویتی خود را در اختیار دیگران قرار ندهند و توجه داشته باشند که کلیه کانال‌هایی که با عنوان ازدواج موقت، صیغه‌یابی و جایزه و افزایش یارانه و … فعالیت می‌کنند مخاطره آمیز بوده و اکثرا” برای کلاهبرداری ایجاد شده‌اند. ‏

بسیاری از افرادی که در این کانال‌ها فعال هستند با سرقت تصاویر و هویت دیگران به دنبال کلاهبرداری و ‏باج‌خواهی از شهروندان هستند و هویت‌های آنها واقعی نیست. به هیچ عنوان فریب وعده‌های دروغین در کانال‌ها و پیام های وسوسه انگیز را نخورید و به آنها اعتماد نکنید.

نویسنده :سید امید امام جمعه

محقق و وکیل دادگستری

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا