اجتماعیاقتصادیعمومی
موضوعات داغ

اتصال شبکه‌های پرداخت کارتی ایران و روسیه؛ گامی مهم در جهت ایجاد همکاری اقتصادی

مرحله دوم اتصال شبکه” شتاب “ایران و” میر” روسیه با حضور مقامات عالی رتبه بانک های مرکزی دو کشور رونمایی شد به این ترتیب از این پس گردشگران و صاحبان کسب و کار روسیه و ایران و همچنین شهروندان دو کشور  می‌توانند از طریق پذیرندگان فروشگاهی در کشور ایران و روسیه ، اقدام به خرید کنند.

به گزارش توانانیوز ، کارت های بانکی در اکثر کشورهای دنیا قابل استفاده هستند، به‌ویژه آن‌هایی که به شبکه‌های جهانی مانند ویزا (Visa) و مسترکارت (MasterCard) متصل هستند. با این حال، در برخی کشورها، ممکن است محدودیت‌هایی در استفاده از کارت بانکی وجود داشته باشد یا هزینه‌های تبدیل ارز یا کارمزد تراکنش‌های بین‌المللی دریافت شود.

رضا امیدوار تجریشی، رئیس اسبق خانه صنعت معدن تجارت جوانان تهران، در گفت‌وگو با توانانیوز  به بررسی این موضوع پرداخت و در این مورد گفت، راه اندازی کارت‌های بانکی  بین ایران و روسیه  اتفاق خوبی است که می تواند به تبادلات بیشتر ما با کشورهای دیگر بیانجامد.طرح اتصال شبکه‌های پرداخت کارتی شتاب ایران و میر روسیه را گامی بزرگ و مهم در جهت ایجاد یک همکاری اقتصادی یکپارچه در منطقه دانست  و گفت: این پروژه، الگوی موفقی از به‌کارگیری و گسترش زیرساخت‌های بومی در تعاملات بین‌المللی است

وی افزود ؛ این اتفاق امکان استفاده از کارت‌های بانکی کشور ایران و عضو شبکه شتاب در دستگاه‌های خودپرداز کشور روسیه و ایران  را برای شهروندان دو کشور  فراهم می‌کند.

وی افزود: به این ترتیب، شهروندان  ایرانی می‌توانند به راحتی با استفاده از موجودی ریالی کارت‌های شتابی خود اسکناس روبل از دستگاه‌های خودپرداز روسیه دریافت کنند.می‌توان شبکه کارتی ایران را به شبکه کارتی کشورهای دیگر متصل کرد تا بدون استفاده از زیرساخت‌های تحریمی غربی باشد،

تجریشی افزود : کارت های بانکی در اکثر کشورهای دنیا قابل استفاده هستند، به‌ویژه آن‌هایی که به شبکه‌های جهانی مانند ویزا (Visa) و مسترکارت (MasterCard) متصل هستند. با این حال، در برخی کشورها، ممکن است محدودیت‌هایی در استفاده از کارت بانکی وجود داشته باشد و حتی این موضوع می تواند به کشورهای همسایه ایران و کشورهای حوزه شانگهای و..تسری یابد

تجریشی در ادامه با توجه به اینکه این طرح در ابتدای تأسیس و فعالیت  می باشد، افزود هر طرحی  ممکن است  در ابتدا با کاستی ها و نواقصی  همراه باشد که به مرور زمان با ایجاد  و گسترش زیرساختهای  ارتباطی و فنی و رفع موانع  میتوان به توسعه و پیشرفت دست یابد  .

تجریشی افزود، این اتصال می تواند کار بازرگانان را هم برای انجام امور تجاری، راحت تر کند. در گذشته بازرگانان مجبور بودند تا از طریق واسطه های مختلف، داد و ستد مالی خود را انجام داده و دریافت و پرداخت انجام دهند. اما با این اتفاق، انجام امورات بازرگانی و صادرات و واردات به روسیه، هموارتر شده است.

یکی از مزایای همکاری مالی ایران و روسیه می تواند دور زدن تحریم های آمریکایی باشد. با این کار می توان به نحوی دلار را از چرخه واسطه گری بین دو کشور ایران و روسیه حذف کرد. استفاده از کارت های بانکی ایران در روسیه برای مسافران می تواند مزایای مختلفی نیز به همراه داشته باشد که یکی از مهم ترین آن ها، حذف ارز واسطه در این بین است.

کشورهای دیگر:

در برخی کشورها، ممکن است از کارت بانکی با محدودیت‌های خاصی استفاده شود یا هزینه‌های تبدیل ارز یا کارمزد تراکنش‌های بین‌المللی وجود داشته باشد.

محدودیت‌ها و هزینه‌ها:

برای مثال، در بعضی کشورها ممکن است نیاز به اطلاع از شرایط و هزینه‌های استفاده از کارت بانکی قبل از سفر باشد یا ممکن است تراکنش‌های بین‌المللی با کارمزد همراه باشند.

ترکیه, امارات متحده عربی, کشورهای اروپایی, بسیاری از کشورهای آمریکایی و آسیایی به طور معمول از کارت‌های بانکی پذیرش دارند.

رئیس‌کل بانک مرکزی طرح اتصال شبکه‌های پرداخت کارتی شتاب ایران و میر روسیه را گامی بزرگ و مهم در جهت ایجاد یک همکاری اقتصادی یکپارچه در منطقه اعلام کرد و گفت: این پروژه، الگوی موفقی از به‌کارگیری و گسترش زیرساخت‌های بومی در تعاملات بین‌المللی است و نشان‌دهنده آن است که می‌توان از طریق تکیه بر توان داخلی و استفاده از زیرساخت‌های پیشرفته بومی، تعاملات بین‌المللی را در جهت دلارزدایی و به نحو تحریم‌ناپذیری توسعه بخشید.

این دستاورد علاوه بر دارا بودن اهمیت راهبردی در مسیر توسعه روابط راهبردی و تقویت زیرساخت‌های روابط بین‌المللی و سه شنبه کسب و کاری اقدامی برجسته میان دو کشور به حساب می‌آید و برای ایران اولین تجربه از اتصال شبکه کارتی با یک کشور همسایه است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا