
روایتهای رسمی از چشمانداز مذاکرات
توانانیوز ،در شرایطی که ایران جنگی ۱۲روزه را پشت سرگذاشته و بیم نقض آتشبس از سوی دشمنان همچنان وجود دارد، صحبت از مذاکره برای مخالفان پیشین این گذاره سختتر از گذشته شده است.
معاون اول رئیسجمهور، می گوید: «هیچ اختلافی میان دیپلماسی و میدان وجود ندارد؛ اکنون نظر حاکمیت کماکان انجام مذاکره با اقتدار است.»
وزیر امور خارجه هم معتقد است: «بهترین زمان مذاکره زمانی است که شما با موفقیت حمله نظامی را پشتسر گذاشتهاید.»
علی لاریجانی مشاور رهبر انقلاب نیز گفته «تهران در حال بررسی پیامهایی از سوی آمریکاست که درخصوص از سرگیری مذاکرات است.»
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام هم در ایکس نوشت: «وحدت جامعه نهتنها یک توصیه، بلکه ضرورتی عقلی و شرعی است. در چنین شرایطی، هرگونه صدا یا رفتار تفرقهانگیز، آگاهانه یا ناآگاهانه، در خدمت تقویت جبهه صهیونیسم قرار میگیرد.»
محمد مخبر، مشاور رهبر انقلاب نیز گفت: «مردم و خواص باید کمک کنند تا این انسجام همچنان ادامه پیدا کند.»
محسن هاشمی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی گفت: اکنون آقای پزشکیان سکاندار اجرای کشور است و باید بهطور جدی وارد شود و وفاق را ایجاد کند. این دولت است که باید به میدان بیاید و موارد را به صورتی اصلاح کند یا حتی در بُعد جهانی به شکلی مطرح کند که مشخص شود این دیدگاه یک عده قلیل است.»
اما در دیگرسو، جبهه پایداری ضمن یادآوری تجربه تلخ دولت روحانی، در بیانیه ای تاکید کرد که شرطیسازی اقتصاد و اتکا به غرب، نسخهای شکستخورده است که نباید دوباره اجرا شود.
مجید نصیرپور، نماینده مردم سراب در مجلس، معتقد است: «در فضای کشور دوقطبی عمیقی وجود دارد و یک جریان خاص با توجه به دسترسیهایی که دارد و آن دسترسیها ناشی از پول، رسانه، اغماض دستگاههای مسوول راجع به آنها و سایر ابزارها است؛ هر وقت دولتی با نگاه متفاوتی از آنها روی کار باشد با همه توان و امپراتوری رسانهای که دارند وارد میدان میشوند و علیه دولت اظهارنظر میکنند.
آنچه این دوستان به آن توجه نمیکنند مصالح ملی، امنیت ملی و همینطور سیاستهای کلانی است که در دستگاهها و نهادهای حاکمیتی راجع به آنها تصمیمگیری میشود.
برخی اظهارنظرها از مرزهای توهین هم عبور میکند و من از این بابت متاسفم. کسی نیست به این افراد بگوید آیا در طی تاریخ بشریت تاکنون جنگی اتفاق افتاده که تا امروز بیوقفه ادامه داشته باشد؟ طبیعی است هر جنگی به هر دلیل اتفاق میافتد یک نقطه پایانی هم خواهد داشت و این نقطه پایان با مذاکره و گفتوگو قابل حل است.»