سیاسیبین الملل

الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند

پایگاه آمریکایی با اشاره به اینکه الجولانی به جای حذف افراطی‌ها، سعی دارد آن‌ها را در ارتش خود جذب کند و واشنگتن نیز با این اقدامات موافق است، هشدار داد که این اقدام نمی‌تواند راهکاری موثری برای او جهت حفاظت از تشکیلات خود در برابر کودتا باشد.

به گزارش  توانانیوز، ، «احمد شعراوی» در مقاله‌ای در پایگاه خبری-تحلیلی آمریکایی از اظهارات «توماس باراک» فرستاده آمریکا به سوریه به دلیل حمایت از «ابومحمد الجولانی» (احمد الشرع) سرکرده گروه تحریرالشام و رئیس دولت موقت سوریه و تشویق او به اتخاذ گام‌هایی واقعی در تعامل با تروریست‌های خارجی انتقاد کرد.

شعراوی در نشنال اینترست نوشت: الجولانی در هفته‌هایی که گذشت، کاملا برعکس عمل کرد و به جای حذف افراطی‌ها، آن‌ها را به ارتش جذب کرد، در واقع رویکرد دولت سوریه جذب خطرناک‌ترین تکفیری‌های جهان به ارتش سوریه است. نزدیک به ۳۰۰۰ نیرو از حزب اسلامی ترکستان که گروهی تکفیری از تندروهای اویغور هستند که با القاعده ارتباط دارند، تحت نظر الجولانی در ارتش سوریه ادغام شدند و این کار مخفیانه انجام نشده و حتی باراک در این رابطه گفت که «توافقی درباره این ادغام وجود دارد» و این نشان‌دهنده موافقت واشنگتن است.

نویسنده این پایگاه آمریکایی با اشاره به اینکه بسیاری از نیروهای حزب اسلامی ترکستان که در خشونت‌های فرقه‌ای مشارکت داشتند، هنوز به القاعده وفادار هستند، هشدار داد که آنها تهدیدی جدی برای حاکمیت الجولانی محسوب می‌شوند به ویژه اگر الجولانی سیاست‌هایی را بر خلاف نظر آن‌ها در پیش بگیرد، علاوه بر این نشانه‌ای دال بر اینکه حزب یاد شده روابط ایدئولوژیک یا عملیاتی خود را با القاعده قطع کرده باشد، وجود ندارد.

او در ادامه نیز نوشت: سرکرده این حزب فردی موسوم به «عبدالحق الترکستانی» یک تکفیری قدیمی و از اعضای شورای عالی رهبری القاعده است که طبق گزارش سازمان ملل هنوز از افغانستان عملیات‌های این حزب در سوریه را مدیریت می‌کند.

شعراوی افزود: در حالی که هدف اصلی این حزب استان «سین کیانگ» چین است که در آنجا روی پروژه ایجاد امارت اسلامی کار می‌کند اما در عین حال بخشی از شبکه جهانی القاعده با پایگاه‌هایی در افغانستان و پاکستان است. تصمیم الجولانی برای انتصاب «عبدالعزیز خدابردی» سرکرده این حزب در سوریه به عنوان سرتیپی در ارتش سوریه و افشای فایل‌های صوتی از اعلام وفاداری خدابردی به حزب، ارتباط جدی او با رهبری حزب در افغانستان و در نتیجه با القاعده را تقویت کرد.

افرادی که جذب ارتش سوریه می‌شوند بخشی از شبکه القاعده هستند

در ادامه این مقاله آمده است: تندروترین تکفیری‌ها از الان کودتا علیه الجولانی را آغاز کردند، آنها از اینکه «رفیق سابقشان» قوانین «شریعت» را رعایت نمی‌کند، از او عصبانی هستند و او را به همکاری با نیروهای آمریکایی و ترکیه‌ای جهت حمله به گروه‌های افراطی متهم کرده‌اند. در واقع انتصاب خارجی‌ها راهکاری موثر برای حفاظت از حاکمیت در برابر کودتا اقدام درستی است اما این گروه‌ها ممکن است برای اجرای برنامه‌های خود سعی کنند زمان بخرند به ویژه اگر روابط عملیاتی آنها با سازمان‌های خارجی ادامه یابد.

به گزارش سایت «العهد»، شعراوی همچنین هشدار داد: اگر این سخن الجولانی را تایید کنیم که کنار گذاشتن تکفیری‌های خارجی آنها را به سوی القاعده یا داعش سوق خواهد داد، این واقعیت نادیده گرفته می‌شود که بسیاری از گروه‌هایی که الجولانی سعی دارد آنها را به ارتش ملحق کند، اساسا بخشی از شبکه القاعده هستند که از جمله آنها می‌توان به لشکر ۸۴ ارتش سوریه اشاره کرد که اساسا از نیروهای حزب اسلامی ترکستان و برخی تکفیری‌های خارجی دیگر تشکیل شده که از جمله آنها گروهی به نام «گردان‌های توحید و جهاد» است که یک گروه ازبک و قرقیز فعال در سوریه و افغانستان است، این گروه برخلاف حزب اسلامی ترکستان یک سازمان تروریستی از سوی آمریکا قلمداد می‌شود که همچنان به القاعده وفادار است.

او در ادامه نوشت: الجولانی «سیف الدین تجیبوین» فرمانده این گردان‌ها را به عنوان سرهنگ ارتش خود منصوب کرد، او بلافاصله بعد از این انتصاب کانال تلگرامی خود را مسدود کرد و از انظار عمومی پنهان شد، کارشناسان در این رابطه می‌گویند احتمالاً این اقدام برای مخفی نگه داشتن گرایش‌های افراطی و وفاداری به القاعده انجام شده‌است.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا