اقتصادی

بازار ارز دوباره وارد فاز صعودی شده است

بررسی‌ها نشان می‌دهد که در طول یک هفته گذشته هر دلار آمریکا بیش از یک هزار و ۸۰۰ تومان گران شده و در نزدیکی‌های مرز ۵۷ هزار تومان قرار دارد.

به گزارش توانا نیوز، برخی از معامله‌گران، خروج سرمایه از بورس و رشد تقاضا در ماه‌های پایانی سال را دلیل شکل‌گیری روند صعودی قیمت‌ها در بازارهای مالی می‌دانند. به نظر می‌رسد بازیگران بازارهای مالی بازار ارز را جذاب‌تر از سایر بازارها می‌دانند.

پیش از این البته عبدالناصر همتی، رییس کل اسبق بانک مرکزی خطاب به سید ابراهیم رئیسی در شبکه اجتماعی ایکس تاکید کرده بود: با توجه به ناترازی بانک‌ها، بورس نیمه جان و روند تورم و نرخ ارز، اصرار بر نرخ بهره ۳۰ درصد، قیمت گذاری دستوری و برداشت‌های متعدد از بورس و تداوم اختلاف ۱۷ هزار تومانی دلار نیما و بازار، آثار منفی غیرقابل جبرانی بر اقتصاد شکننده کشور خواهد داشت! زودتر چاره‌جویی کنید.

نرخ ارز چه تغییری می‌کند؟

در این شرایط، اما این سوال در روزهای پایانی سال مطرح است که اقتصاد ایران با چه نرخی سال ۱۴۰۲ را به پایان خواهد رساند؟ در همین خصوص سعید اشتیاقی، فعال اقتصادی و عضو اتاق ایران و چین درباره وضعیت بازار ارز و روند قیمت‌ها تا پایان سال می‌گوید: در رابطه با بازار ارز باید بگویم که ما دو مرحله‌ای که تقاضا برای ارز بالا می‌رود را پشت سر گذاشتیم؛ یکی سال نو چینی و دیگری سال نو میلادی. این دوره‌ها، زمان‌هایی است که تقاضا برای ارز بالا می‌رود.

وی می‌افزاید: چه بخواهیم قبول کنیم و چه قبول نکنیم، ارز بخشی از واردات ما از بازار غیررسمی است و از بازار آزاد حواله می‌زنند که تسویه حساب داشته باشند و بر همین اساس، تقاضا بالا می‌رفت.

عضو اتاق بازرگانی ایران و چین در ادامه عنوان می‌کند: یک زمان دیگر هم مربوط به ایام پایانی سال و سال جدید است که البته سفرها در چند سال گذشته کمتر شده است.

اشتیاقی متذکر می‌شود: با این تفاسیر، من فکر می‌کنم محدوده ۵۴ تا ۵۵ هزار تومان، محدوده‌ مناسبی است./خبرانلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا